Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

 

Várjuk észrevételeiket, hozzászólásaikat, kérdéseiket!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

До постоянной блокировки заказа осталось

(LavrovOt33, 2018.08.15 03:25)

ПРИВЕТСТВУЮ!

НУЖНО ВАШЕ МНЕНИЕ.
ВЫ БЫ ХОТЕЛИ, ЧТОБЫ НАЛИЧНЫЕ СРЕДСТВА ПОСТУПАЛИ К ВАМ ТАКИМ ОБРАЗОМ:
https://vk.cc/7D7BTV

РЕГУЛЯРНО, В БОЛЬШОМ КОЛИЧЕСТВЕ И КАЖДЫЙ ДЕНЬ?
ВЫ БЫ СПРАВИЛИСЬ С ТАКИМ ПОТОКОМ ЗЕЛЕНЫХ?

В ОБЩЕМ, ЕСЛИ «БРЕННЫЙ МЕТАЛЛ» НЕ ВЫЗЫВАЕТ У ВАС АЛЛЕРГИИ, НАЖИМАЙТЕ И ОБОГАЩАЙТЕСЬ:
https://vk.cc/7D7BTV

ДВА КЛИКА – И ВСЕ ЭТО ВАШЕ.

НИКИТА КАМЕНСКИЙ,
БИНАРНЫЙ ЭКСПЕРТ

Újévi jókívánság

(Letkési Egyházközség, 2015.01.01 11:28)

Egyházközségünk minden tagjának és minden Testvérünknek Áldott, Boldog Új Esztendőt kívánunk!
B Ú É K = Bízzuk Újra Életünket Krisztusra!

Meghívás koncertre

(Letkési Egyházközség, 2014.12.14 16:18)

Kedves zenész barátunk, Bartman Stella küldte egyházközségünk email címére az alábbi sorokat:

"Sziasztok! Szeretettel meghívunk az adventi koncertünkre, amely jövö vasárnap 21-én lesz 18 órai kezdettel a Szalkai római-katolikus templomban.
Stella és Kristóf"

Köszönet!

(Szilágyi Beatrix, 2014.06.23 17:38)

Nem mindennapi vendéget fogadott az Egyházközség Csaba testvér személyében, 2014.06.15-én!
Istennek legyen hála, nem mindennapi volt a készülődés, a fogadtatás és a lebonyolítása sem, ennek a kitüntetett napnak!
Minden résztvevőnek, segítőnek hatalmas ölelés és óriási köszönet!
A fotók is kitűnően sikerültek!

Szeretettel és hálával gondolok a kedves testvérekre :
Szilágyi Beatrix ( Bozsai Gábor akolitus felesége )

2014.06.23.

Re: Köszönet!

(Letkési Egyházközség, 2014.06.24 21:45)

Mi is köszönjük Beatrix! Igazi csapatmunka volt!
Adja meg a Jóisten, hogy még sok hasonló örömteli eseményben legyen részünk!

Köszönetnyilvánítás!

(Simon Barnabás, 2014.06.18 23:24)

Köszönetnyilvánítás!

Ismét nekem jutott a hálás feladat, hogy a Letkési Egyházközség Testülete nevében minden kedves testvérünknek megköszönjem Böjte Csaba ferences atya és az általa hozzánk vonzott vendégeink méltó fogadását lehetővé tevő áldozatos felajánlásaikat, munkájukat.
Külön kívánom hangsúlyozni a „minden kedves testvérünknek” részt. A testvér egyházközségek részéről is rengeteg támogatást kaptunk az elmúlt hét folyamán. Hálás szívvel gondolok itt a nagybörzsönyi és ipolytölgyesi testvéreinkre. Nem csak a süteményekre és az italokra, hanem alázatos hozzáállásukra és részvételükre, mellyel bennünket is sarkalltak, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Köszönöm a szobi plébániának, Béla atyának is a közreműködést és az elszállásolást.
Kiemelten kell köszönetet mondanom az ipolytölgyesi egyházközség minden tagjának, hiszen a legnagyobb áldozatot Ők hozták a múlt vasárnapon. Lemondtak a helyben tartott szentmiséről és vállalták az átutazást Letkésre.
Köszönöm az Ipoly menti településekről és az azon túlról érkező testvéreinknek a látogatását, hiszen csak az Ő részvételükkel lehetett ez az esemény ennyire ünnepélyes és felemelő.
Köszönöm az asszonyoknak és leányoknak a hatalmas mennyiségű süteményáradatot (A mennyiség nem ment a minőség rovására!), mellyel lehetővé tették a szentmise utáni agapét és mindenki vehetett magához egy kis útravalót. Köszönöm a lebonyolításban való intenzív részvételt. A sekrestyési feladatok, a liturgikus szolgálatok, a díszítés-takarítás, a könyvárusítás, a vendéglátás területén tett hatalmas szolgálatot. Az énekkarnak az ünnepélyes hangulatot a miseénekek által. Az óvodai konyha üzemeltetőinek és dolgozóinak a finom ételeket, melyekkel vendégül láthattuk és nyugodt szívvel útnak engedhettük Csaba testvért.
Köszönöm a falu önkormányzatának a székék kölcsönadását a kultúrházból valamint a rendelkezésünkre bocsátott iskolaudvart.
Köszönöm a férfiak munkáját az eszközök költöztetésében, a templomkert rendbetételében, az esemény lebonyolításában a vendégek koordinálásában. Köszönöm a Kántoruraknak a magas színvonalú orgonajátékot. Az igényes filmes és képes dokumentálást Huszák Tomi képviselőtársunknak.
A testületi tagoknak az alázatos hozzáállást és az elvégzett munkán felül a szervezést (Bábikné Móninak, aki az epicentruma volt a szervezésnek). Pali atyának, aki a hétközi „felfordulás” rendbe szedését magára vállalta a szomszédos települések irányába.
Mindenkinek köszönöm a nagyfokú érzékenységet és adományozást, mellyel Csaba testvér és az általa képviselt gyermekek irányába viseltettek.
Végül, de nem utolsó sorban köszönet illeti meg Medgyes Tibor vámosmikolai diakónust, mint az esemény szellemi szerzőjét, hiszen még működésének letkési évei alatt 2010-ben fogalmazta meg ezt a lehetőséget. Valamint Bozsai Gábor akolitust, aki azóta is kitartóan kérve Csaba testvért vasárnap valóra váltotta reményünket.
Mindnyájuk útját az Úr áldása kísérje!

Dicsérjük az Urat!

Tisztelettel!

Simon Barnabás

Csaba testvér Letkésen

(Letkési Egyházközség, 2014.06.15 23:27)

Kedves Testvéreink!
Bozsai Gábornak - a találkozó szervezőjének - email címünkre küldött köszönő levelét tesszük közzé az alábbiakban:
"Hálatelt szívvel köszönöm meg Csaba testvérnek, hogy ellátogatott hozzánk az Ipoly mentére és egy nagyon szép szentmisén vehettünk részt ma Letkésen!
Külön köszönet illeti a házigazda egyházközség minden tagját - élén Izrael Pál plébánossal és Simon Barnabás világi elnökkel-, akik kitűnő szervezéssel, meleg fogadtatással várták Csaba testvért és az egybegyűlteket, méltó keretet biztosítva ennek a találkozónak! Minden olajozottan működött, és a bensőséges lelkületű szentmise után, Csaba testvér 1 álló órán keresztül dedikálta a könyveit a a hosszú sorban várakozó híveknek.
Az álmom, az Ipolyon innen és az Ipolyon túl élő testvéreink találkozója, egy gyönyörű verőfényes vasárnapon - a Szentháromság vasárnapján - valósult meg! A templom, mint mindenütt, ahol Csaba testvér megjelenik - zsúfolásig megtelt, még az ajtón kívül is sokan hallgatták a kihangosítón keresztül buzdító, lelkesítő szavait.
Csaba testvér meghívásával a célom az volt, hogy a Kárpát medencének ebbe a kicsit elvarázsolt szegletébe is elhozzam lelkesítő örömhírét: igenis van remény, ami még a mindennapi kenyérnél is fontosabb! A Szentháromság szeretetközössége kell, hogy mindannyiunk példaképe legyen! Nagy öröm a számomra, hogy sok embert sikerült ma megajándékozni Csaba testvér személyes jelenlétével.
Az eseményről szóló fényképes riportot holnap tekinthetjük meg a Facebook-on.
Hálás szeretettel: Gábor"


Hanganyagok

(Letkési Egyházközség, 2014.04.12 23:05)

A Váci Egyházmegyei Zsinat 10. témaköre - Jelenlétünk a társadalomban - felhívja az egyházközségek figyelmét, hogy élve a telekommunikáció és a média adta lehetőségekkel, tegyenek közzé minél több szöveg-, kép- és hanganyagot eseményekről, prédikációkról, előadásokról, különösen azon testvéreink számára, akik valamilyen oknál fogva nem jutnak el a templomba.
Mostantól fogva honlapunk "Hanganyagok" menüponjában a szentmiséken elhangzott prédikációk egy része meghallgatható lesz.

Új menüpontok

(Letkési Egyházközség, 2013.12.18 22:43)

Új menüpontok találhatók honlapunk fejlécében, amelyek hamarosan megtelnek tartalommal. A "Történetek" címszó alatt máris olvasható egy szívhez szóló visszaemlékezés Kazi bácsitól, aki több kézen-közön juttatta el hozzánk írását. Bátorítanánk másokat is hasonló szép történetek beküldésére, amelyeket aztán szintén közkinccsé tennénk a honlapon.

Köszönő levél Valkóról

(Letkési Egyházközség, 2013.09.07 20:10)

Kedves Letkési Híveink!
Az alábbi levelet egy valkói Testvérünk küldte egyházközségünk email címére. Közzétesszük, hogy mindannyian olvashassátok. Adja meg az Úr, hogy még sok hasonló örömben legyen részünk!

"Kedves Letkésiek!
Mindannyiunk nevében, akik részesei lehettünk vendégszereteteteknek, NAGY-NAGY KÖSZÖNET!! Csodálatos élmény volt veletek és Pali atyával együtt ünnepelni az Urat Varga János atya miséjében, a Szentségimádáskor elmerülni Jézus végtelen szeretetében. De az azt követő süti-özönre valóban senki sem számított! :) Jól esett figyelmességetek, kedvességetek (na persze a süti is!:)). Mindenképpen szeretnénk valamikor, valahogyan viszonozni, remélem találunk majd rá alkalmat.
Isten áldjon és őrizzen benneteket!
Szeretettel: Povázsonné Zséli Zsuzsi Valkóról."

misebor@freemail.hu

(Lászlo atya, 2013.08.01 20:51)

örömmel értesültem ,h.mátol ujra van lakoja a plébániának,hosszu 7év után van megint plébános Letkésen-gratulálok,és kivánom h.fiatal létére szolgáljon a hitélet felpezsditésére az Egyházközségben...mindenkit szeretettel üdvözlök:Laci atya

Re: misebor@freemail.hu

(Kati és Éva, 2013.08.02 14:01)

Köszönjük a megtisztelő figyelmet és a bíztató szavakat! Reméljük, Pali atya otthonosan érzi majd magát nálunk, és közeli szülőföldje nem csábítja őt vissza egyhamar ...

Képadományozás

(Letkési Egyházközség, 2012.07.08 15:09)

Kedves Letkési Hívek!
Örömmel tudatjuk, hogy egy - ipolytölgyesi származású, de távoli országrészre elköltözött - testvérünk rátalált honlapunkra, így értesült, s most már remélhetőleg folyamatosan értesül Egyházközségünk aktuális eseményeiről. Kapás atyát is jól ismerte, gyémántmiséjéről örömmel vett tudomást. Ezen felbuzdulva fényképeket is küldött nekünk email-ben, amelyeken többek között Urbanics atyát és Kapás atyát is láthatjuk, valamint egy 1962-es kiadású letkési képeslapot.
Köszönjük kedves érdeklődését, valamint az értékes képeket!
(A "200 éves a templomunk" c. album végén az utolsó 4 kép.)

Továbbra is buzdítjuk híveinket, hogyha tulajdonukban vannak hasonló archív felvételek, osszák meg velünk, gazdagítva ezzel képgalériánkat, és örömet szerezve mindannyiunknak!
Szeretettel: Letkési Egyházközség

Régi képek a templomról

(Letkési Egyházközség, 2011.05.30 17:36)

Templomunk 200 éves évfordulója alkalmából képgalériát állítunk össze archív felvételekből, amelyek a templomot, plébániát, vagy valamilyen egyházközségi eseményt jelenítenek meg.
(Ünnepi szentmise, bérmálás, elsőáldozás, úrnapi körmenet, felújítási munkák stb).
Kérünk mindenkit, akinek ilyen fotója van, hozza el a sekrestyébe, vagy adja oda Harminczné Katinak. Digitalizálás után épségben, hiánytalanul visszaadjuk a képeket a tulajdonosának.
Előre is köszönjük, ha hozzájárulnak a minél gazdagabb képgaléria elkészítéséhez!