Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hitoktatás

 

Hittanórák rendje a Letkési Iskolában - 2017/18. tanév

Óra

  Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek

1.

 

2. osztály

8. osztály

 

 

 

2.

 

Óvoda Óvoda      

3.

 

Óvoda

Óvoda      

4.

 

1. osztály 5. osztály

 

 

 

5.

 

3. osztály

7. osztály

 

 

 

6.

 

4. osztály

6. osztály

     

7.

 

Szentségi csoport  

 

 

 

8.

 

 

 

     

 

 

         

 

Hit- és erkölcstannal kapcsolatos tudnivalók:

http://vaciegyhazmegye.hu/hitoktatas.html

 

_____________________________________

 

hittan.jpgHittansuli online

 

Új internetes portál a hit továbbadásának szolgálatában

A www.hittansuli.hu oldalt érdemes felkeresni mindazoknak,   akik hittant tanítanak vagy tanulnak, vagy akik családjukban szeretnék eredményesen továbbadni hitüket, esetleg tartalmasan felkészülni egy-egy fontos ünnepre. A honlapon bőséges anyagot találhat mindenki.
A dokumentumok rovatban írásos anyagok, színezők, kivágók, versek, irodalmi szemelvények, imagyűjtemény, hittani feladatlapok, vetélkedők, lelkinapok programjai, a hittan érettségihez kapcsolódó anyagok és más szakmai dokumentumok szerepelnek.

A gyakorló feladatok kategóriában a hittani ismeretek elmélyítésére alkalmas interaktív feladatsorok találhatók, amelyek jó megoldásával pontok gyűjthetők. A helytelen választ adóknak a jó megoldást a rendszer kiírja, így segíti az ismeretek elsajátítását.

A képek menüpontban minden osztály tananyagához gazdag képanyag található letölthető, kinyomtatható változatban, ezen kívül a hittan anyagához kapcsolódó térképek és fényképek is gazdagítják a választékot. Órai szemléltetésre, faliújságra, füzetbe egyaránt jól felhasználhatók.

A hanganyagok rovatban egyházi énekek, előadások, hittanórák, szentmise részletek, sokféle imádság található meghallgatható és letölthető változatban, segítve a hallás utáni tanulást.

A filmek és diasorok között több, mint húsz egyenként 10-15 perces speciálisan a portál számára készült oktatófilm nézhető meg, vagy tölthető le, amelyek egy-egy fontos hittani témát dolgoznak fel. Ezeket megbeszélve, elemezve alapos tudásra tehetnek szert a diákok. A filmek forgatókönyvei is megtalálhatók az oldalon a dokumentumok rovatban, ezeket kinyomtatva egyszerűbbé válik a témák megbeszélése, a lényegi tartalom kiemelése, memorizálása. Az oldalon elhelyezett diasorok szintén színesíthetik a hittanórákat, vagy akár házi feladatként is feldolgozhatók.

Az ajánlóban a hittani ismeretek bővítésére alkalmas kiadványokra, filmekre, honlapokra hívják fel figyelmet.

A tanárként regisztrált felhasználóknak lehetőségük van tanmenetek, felmérő dolgozatok és egyéb, a munkájukat segítő szakmai anyagok letöltésére is, valamint regisztrációjuk után követni tudják azoknak a diákként bejelentkezett felhasználóknak a pontjait, akik őket írták be hitoktatójuknak. Láthatják a gyakorlás során elért pontjaikat.

Az oldal felhasználói beküldhetik saját anyagaikat is, a kapcsolat menüben található elérhetőségekre, amelyeket szívesen tesznek közkinccsé mindenki számára.

Az oldalon regisztrált felhasználók az aktuális információkról hírlevelet kapnak.

A hittansuli.hu portál az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Szent István Társulat új hittankönyv sorozatának internetes moduljaként működik. Használatát mindenkinek szeretettel ajánlják a szerkesztők.